Magyar
Romana
English
Góbé Csárda 
   
Szálló 
   
Belsõ parkoló  
   
Programajánlat
 
   
Tanulmányút diákoknak  
   
Bemutató videó  
   
Képgaléria  
   
Környék 
   
Elérhetõség 
   
 
 
   
A Góbé csárda programajánlata
csoportok részére (20 fő fölött)

„Szent László városának múltja és a város bemutatása”

NAGYVÁRAD most már jó hosszú ideje, meg nem érdemelt módon, egy nem túl jelentős határszéli város rangjára süllyedt, ahol a Kedves Átutazó csak néhány perces pihenőre áll meg. Ez a város pedig nem csak szebb napokat ért meg, hanem bátran állítható, hogy a Kárpát-medence második legjelentősebb települése volt közel ezredévnyi időben.

Várad középkori vára több királyunk nyughelye, mely egykoron komoly hadászati szereppel bírt, romai katolikus püspöki központja századokon át több tekintetben is legjelentősebbnek mondható, a XIX – XX.  századforduló csodálatos eklektikus – szecessziós városképe párját ritkítja.

Ady Endre mellett a Váradon szárnyukat bontogató Holnaposok a Kárpát-medence  huszadik század eleji leghaladóbb, legjelentősebb tollforgatói közé tartóztak.  A Pece parti Párizs nem véletlenül kapta nevét, korabeli városi forgataga vetekedett a budapestivel.

Mindezekért, és még sok más egyéb érdekessége miatt, aki teheti ne hagyja ki e szép, büszke, nagy hagyományú, s jobb sorsra érdemes város megtekintését.

Ha felkeltettük érdeklődését kérem hívja a következő telefonszámok egyikét:

+ 40  (0)259  413513

+ 40  (0)359  431115

+ 40  (0)771  040800